טור דעה מאת עו"ד רון זכאי, מנהל מחלקת הנדל"ן במשרד עורכי דין יצחק לוי
המשבר הכלכלי הקשה שפוקד את מדינת ישראל כתוצאה ממשבר מגפת הקורונה והעובדה שאלפי עסקים ומשקי בית מגיעים לפשיטת רגל ונסגרים מדי יום, גורמים לגל של ביטולי חוזי שכירות היות ובעלי עסקים ומשקי בית לא מצליחים לעמוד בתשלומי דמי השכירות.
כתוצאה ממגמה מסוכנת זו אשר גורמת לגל של הגשת תביעות כנגד שוכרי נכסים לתשלום קנסות כספיים בגין ביטולי חוזים, החל סגן היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד ארז קמיניץ, לבחון את האפשרות להקל על שוכרי נכסים ומשקי בית שנקלעו לקשיים כספיים לבטל את חוזי השכירות מבלי לשלם קנס כספי.
העובדה לפיה ס. היועמ"ש לממשלה סבור כי על המדינה לחוקק תקנות שהלכה למעשה יתערבו בחוזים מסחריים שנכרתו בין עסקים או אנשים במגזר הפרטי, שיאפשרו למי שמבטל את חוזה השכירות לצאת ממנו מבלי לשלם קנס כספי, מצביעה באופן המפורש ביותר על מידת החומרה של המשבר הכלכלי הפוקד את המדינה.
ביום 23/09/20 התפרסמה כתבה באתר Themarker לפיה סגן היועמ"ש מקדם תכנית להקלה על שוכרי נכסים שנקלעו לקשיים עקב המשבר הכלכלי החמור, במסגרתה יתאפשר לאותם שוכרים שנקלעו לקשיים כאמור לצאת מחוזי השכירות מבלי שיאלצו לשלם קנסות כספיים.
להלן קישור לכתבה באתר Themarker
:https://www.themarker.com/realestate/.premium-1.9177469?v=A97A7E1556931B35C6C4881BD4CD4A66
לעניות דעתי, נקיטת צעדים דרסטיים שכאלה, הכוללים כאמור התערבות של המדינה בהסכמים מסחריים במגזר הפרטי, מחייבים את המחוקק לשקול היטב ולאזן בין האינטרסים של בעלי הנכסים המבקשים פיצוי בגין הפסקת החוזה ומנגד של השוכרים ובעלי העסקים המבקשים להשתחרר מחוזי השכירות מבלי לשלם קנסות כבדים.
משרדנו עוסק בייצוג וליווי בעסקאות נדל"ן, קניה, מכירה והשכרה של נכסים וכן בייצוג משפטי בתביעות בבתי המשפט השונים.
* אין באמור במאמר זה, אשר נועד על מנת להציג באופן פשוט ונגיש את המידע לקורא כדי להוות ייעוץ או חוות דעת משפטית ואלה נדרשים לקבל ייעוץ משפטי מקצועי לפני ביצוע כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.